איך נראית ומרגישה מוטיבציה
התמונה הבאה היא שילוב של דמויות בזמן משחק מחשב שצילם פיל טולדנו. התמונות לקוחות אמנם מתוך משחק אבל זה יהיה נפלא אם נוכל לראות תלמידים לומדים מתמטיקה עם פרצופים כאלה. תמונות אלו מסכמות עבורי את מהות המישחוק — כיצד ניתן להשיג את אותה רמת ריכוז, מוטיבציה, שמחה, אנרגיה, הישגיות, הנאה, ועוד ועוד – כפי שקיימת במשחקים, גם כאשר אנחנו לא משחקים? אפילו כאשר אנחנו לומדים מתמטיקה.
כשמורים נכנסים לשיעור מתמטיקה, הם מכירים את הפרצופים של התלמידים שלהם. הפרצוף המשועמם, המאוכזב, המדוכא לעומת תלמידים שמצליחים או שנמצאים במעורבות גבוהה יותר – שמחים, עירניים, מופתעים. המטרה של המישחוק היא ליצור את התנאים המתאימים כך שנראה יותר פרצופים מרותקים, מעוניינים, שמחים ואפילו מאושרים.
דוגמה למימוש: מבחן חוזר הוא דרך נהדרת ליצירת התנאים בהם התלמיד מייצר לעצמו מוטיבציה. דמיינו עולם שבו תלמיד יכול לנסות לעבור מבחן מסויים שוב ושוב ובתנאי שבין בחינה לבחינה הוא פתר 20 תרגילים כאימון. תלמיד יכול להבחן אפילו 10 פעמים עד שיצליח (כדאי להגביל את הזמן בין בחינה לבחינה). זה הופך את השיח מ’נכשלתי’ ל- ‘עדיין לא עברתי’. מ- ‘קיבלת נכשל’ ל- ‘אתה עדיין לא יודע את החומר מספיק טוב’. אצלי זה עבד ככה, וזה מייצר יופי של מוטיבציה.
לסיום – קטע בלתי נשכח שממחיש את היכולת להפוך הכל למשחק